dissabte, 16 de novembre de 2013

Cross Fire

Autor: James Patterson
Editorial, any: Century, 2010
Gènere: Intriga
Número de pàgines: 356
Llegit en: Anglès

L'Alex Cross ja ha lliurat mil batalles i li ha tocat patir molt també, però sembla que finalment ha trobat l'estabilitat de la mà de la Bree, la dona que estima amb tota l'ànima. Els dos viuen una història molt intensa, que es veu tacada per l'aparició de dos franctiradors que es dediquen a matar personalitats corruptes i especuladores, els que juguen amb les il·lusions de la gent. En Cross s'ha de posar mans a l'obra, abans que aquests delinqüents es converteixin en herois nacionals ja que es dediquen a eliminar púrria. Per si no fos poc, també rebrà la visita d'un vell conegut, en Kyle Craig, el seu arxi-enemic, que està disposat a posar-li les coses molt i molt difícils, aquest cop amb una aparença que no s'espera gens. En Kyle amenaça la seva estabilitat, tot plegat complica un cas que ja no és senzill de per si. I les víctimes continuen caient.

Una altra fantasmada d'un escriptor molt prolífic que escriu llibres policíacs i d'intriga com a xurros. Aquest cop he provat l'altre detectiu famós que té, Alex Croos, després de començar amb Michael Bennett. Molt poques diferències he trobat entre els dos personatges, almenys no m'ho ha semblat. L'estructura és idèntica, una història trepidant a base de capítols molt curts que descriuen una única escena, salts entre diferents personatges, amb el detectiu parlant en primera persona. La idea central és bona, però es dilueix perquè barreja diferents fils argumentals, sense arribar a aprofundir en cap d'ells. També pot ser que per l'idioma m'hagi perdut alguns connectors. Té el gallet sensible en Patterson, massa morts pim pam pel meu gust, és molt fàcil matar a Washington.

Intueixo que els llibres d'aquest autor seran tots iguals, intriga ràpida i absorbent, alguns més reeixits que d'altres, però amb personatges poc profunds, poc treballats i amb investigacions molt lleugeres, potser per voler abastar massa. Tot i així, passa molt bé i no descarto tornar-lo a llegir. És, ni més ni menys, per passar una bona estona, i això de tant en tant va molt bé.

Puntuació: @@

7 comentaris:

 1. La veritat .. la portada del llibre ja em tirava enrere, i tot i no conéixer l'autor deseguida he pensat que era d'aquests best sellers policíacs que sé que no m'agradaran.... x tant, res,... ni cas... continarà sent que l'únic Patterson que conec és el de Crepúscolo, la peli...

  ResponElimina
 2. No m'atreu gens ni mica, no el coneixia però amb la teva ressenya em queda clar que si algun dia cau a les meves mans, serà lectura de platja, amb tot el meu respecte per aquests tipus de llibres.

  ResponElimina
 3. ja veig, típic llibre que et salva la vida quan has de fer un viatge amb transbord entre avions, però res més.

  ResponElimina
 4. Aquest no me'l puc apuntar perquè ja l'he llegit. A mi em va agradar...Per la versió d'aquí van agafar la mateixa portada però el títol el van acabar agafant com a Cross. Vaja un altre de novel·la negra que t'ha decebut.

  ResponElimina
 5. Un altre llibre en anglès! :-) La meva sincera admiració i felicitació :-)

  En portes un munt! Enguany, quan facis la llista de llibres llegits hauràs de posar també l'idioma en què ho has fet.

  ResponElimina
 6. Aquest autor sembla que és més conegut fora d'aquí, no el tinc com un dels cracks del gènere, però a EUA ven molt i té una pila de llibres. Està bé per passar l'estona, però no són obres d'una gran qualitat. Gràcies a tots pels comentaris.

  rits, la portada no enganya, és talment com el descrius, i per tant no cal ni que ho intentis. Pel que vaig veient, tenim molt més estil aquí fent les cobertes dels llibres, els d'allà no em semblen massa agraciats. Ara, en aquest cas pots veure clarament el que pots trobar dins.

  Botika, lectura de platja totalment, per empassar-se d'una revolada amb el ritme trepidant i una història enganxosa. Però no hi busquis profunditat, és clar.

  Pons, es pot dir així. Té la seva gràcia, però hi ha coses més profundes per llegir, és clar.

  maria, no m'ha decebut, està bé la història i la manera d'explicar-la. Però no negaràs que és una mica fantasma, i que no se li pot demanar massa, llibre de platja i poca cosa més. Tot i així, fa bo de llegir, passa molt bé, fins i tot en anglès. Segur que aquest és el que van traduir com a 'Cross'? Hi ha diversos llibres que inclouen el nom del protagonista. Si és 'Cross' és un dels que em cas recomanar, però aquest l'he trobat més fluixet que l'anterior que vaig llegir 'Worst Case' de l'altre detectiu, Michael Benett. Potser és perquè no m'ha sorprès tant la fórmula.

  Jomateixa, no et perds massa res. A més la llista és llarga, així que passa'l per alt.

  Assumpta, no en porto tants! Només he llegit aquest autor i la J.K. Rowling. En total cinc llibres, si no m'equivoco. Però estic pensant en ampliar el meu ventall, un dels meus propers objectius és una llibreria anglesa que he trobat... però els llibres pendents ja passen de 40 i el compte corrent tremola, així que... Curiosament, ja no llegeixo gairebé mai en espanyol... aviat en caurà algun, perquè no sigui dit.

  ResponElimina