dilluns, 11 de juliol de 2011

Angelology

Autora: Danielle Trussoni
Editorial, any: labutxaca, 2011
Títol original, idioma, any: Angelology, anglès, 2010
Traductora: Rosa Borràs
Gènere: Fantasia 
Número de pàgines: 652

Viuen barrejats entre nosaltres i passen desapercebuts, però els nefilim, descendents d'àngels celestials i dones humanes, existeixen. I no són precisament uns sants. Des de fa segles lliuren sagnants batalles contra els angelòlegs, un ordre dedicat a defensar els interessos humans dels poderosos nefilim i altres criatures d'origen diví. Quina relació té un convent de monges de Nova York amb l'adinerada Abigail Rockefeller? Quins secrets amaga aquesta relació que desperten l'interès de la família nefilística Grigori, una de les més poderoses de la seva classe? I què té a veure en tota aquesta història la germana Evangeline, que va ingressar al convent als 12 anys després de la misteriosa mort de la seva mare?  Són secrets molt ben guardats per assegurar l'èxit de l'empresa dels angelòlegs. Però se'n sortiran?

El llibre està repartit en quatre parts, una de les quals succeeix en el passat del fil de la història, per tal d'explicar com s'ha arribat a la situació actual. Se'ns presenta un món en el que els àngels encarregats de supervisar la creació del món van acabar barrejant-se amb els humans i donant lloc a mestissos nefilim. Aquests són egoistes, hedonistes, no tenen sentiments i menyspreen els humans. Dóna molta informació sobre l'origen d'aquests éssers i es converteix en una lectura força densa. No és especialment fluid ni l'acció és frenètica, per ser que parla d'éssers sobrenaturals, de vegades sembla que passi a càmera lenta. Te una extensió considerable, potser excessiva posat que repeteix sovint les mateixes coses exposades des de punts de vista diferents.

La figura de l'àngel sempre m'ha interessant com a ésser mitològic, i per això em va fer gràcia llegir aquest llibre. El vaig agafar amb interès però se m'ha fet molt llarg. Algunes parts mantenen un bon nivell i d'altres es fan tedioses. Tota la part final m'ha semblat que perdia interès a mesura d'anar passant pàgines fins a trobar-me que només el volia acabar i que ja no importava què passava, si és que passava alguna cosa. Segurament és perquè és massa llarg. Regust agredolç perquè he trobat certes coses interessants, però no és un llibre que t'atrapi amb un argument clar i ferm. Fa una mica aigües i a sobre em sembla que té un final obert en vistes a una segona part, que ja dic ara que no llegiré.

Puntuació: @@

8 comentaris:

 1. Et recomano una peli, el cielo sobre Berlín. no té gaire a veure amb el què expliques del llibre i sobre els àngels, xò si t'interessa el tema, és una gran peli.

  aquest no me l'apunto!

  ResponElimina
 2. Jo tampoc me l'apunto... L'he tingut un parell de cops a les mans, però la seva extensió i les crítiques que he sentit fan que no m'atregui. Et faré cas i definitivament no me'l llegeixo!

  ResponElimina
 3. Doncs res, un que no cal llegir, que 652 pàgines són massa pàgines si no es fan interessants. A més, amb tot el que dius de l'argument, em sembla que aquest llibre em resultaria tan absurd que no tindria per on agafar-lo :-P

  Ara bé m'ha sorprès molt, moltíssim que diguis que la figura de l'àngel sempre t'ha interessat (ni que sigui, com dius, com a ésser mitològic) ho he trobat molt curiós perquè mai hagués imaginat que et podia interessar aquest tema :-)

  ResponElimina
 4. Jo també els hi tinc afició en aquests éssers mitològics. Quan el vaig llegir recordo que en algunes parts dels llibres m'ho vaig passar fins i tot, bé. Per això quan surti la segona part, el llegiré per curiositat.
  No m'estrenyeria que alguna "Mayor" del cinema decidís fer-ne la pel·lícula qualsevol dia d'aquests.

  ResponElimina
 5. Ostres l'he tingut tants cops a les mans aquests llibre...i l'argument l'he trobat una mica feixuc. Si me'l trobo pel camí potser me'l llegeixo.Tindré en compte la teva opinió.

  ResponElimina
 6. a mi també se'm va anar fent llarg i el final... clarament tallat perquè llegeixis la segona part.

  ResponElimina
 7. Moltes gràcies a tots per comentar fins i tot llibres que no resulten especialment interessants. Aquest no cal apuntar-lo a la llista, però sobretot perquè és massa llarg pel que és. D'un llibre així esperes molt més, i no és el cas.

  rits, ja saps que em costa mirar pel·lis. Els àngels m'interessen, però aquesta ni l'he sentit anomenar.

  Màgia, penso que és això, si fos més curt potser seria més interessant, però té pinta de voler ser una gran obra i d'embolicar-se massa.

  Assumpta, ja et vaig avisar als comentaris anteriors que aquest no el llegiries. Els descendents d'àngels que hi surten no són massa bona gent, però el llibre deixa clar que són fills d'àngels desobedients de Déu, i els desmarca totalment de la divinitat. Tot i així, segur que moltes coses no t'agradarien.
  Com pots imaginar, no m'interessen els àngels en el sentit religiós, però m'encurioseix els diferents tipus que n'hi ha, i les diferents representacions que se'ls dóna. Més per curiositat que per altra cosa. Però tiro més cap a aquesta àngels poderosos, semi-déus si parléssim en termes mitològics, que impressionen i no són precisament massa bons.

  J.Policarp, a mi també em sorprèn que encara no n'hagin fet la pel·lícula, ja la faran! Potser és que encara no ha tingut prou ressò mediàtic, o potser cap productor l'ha trobat prou interessant. Jo passaré de la segona part, em sembla. La curiositat no és prou gran com per llegir aquest nombre de pàgines altra cop. Ara que, si resulta que millora molt la cosa, ja m'ho diràs! Algunes parts del llibre a mi també m'han agradat.

  Maria, és d'aquests que s'ha d'estar força convençut per agafar-lo. Si no n'estàs, jo passaria.

  Joma, m'agrada veure que les meves impressions són compartides per altra gent que també l'ha llegit.

  Kweilan, a per un altre doncs!

  ResponElimina