diumenge, 7 de març de 2010

97 segundos

Autors: Ángel Gutiérrez i David Zurdo
Editorial, any: DEBOLS!LLO, 2009
Gènere: Intriga
Número de pàgines: 294

Durant l'emissió televisiva d'un dels moments més emocionants de la història, l'arribada de l'home a la lluna, es va  produir un tall en la recepció de 97 segons. Tothom es pregunta què va passar en aquest temps, i per què no es van rebre imatges. Aquest fet no va tenir més importància, aparentment. Però darrere s'amaga una tèrbola història de persecucions i espionatge per obtenir aquesta informació. Part de l'acció s'esdevé en territori espanyol i hi intervenen personatges reals de l'època. Ja en els nostres dies, aquesta informació és redescoberta, però hi ha molts interessos perquè no arribi a ulls del gran públic. Els protagonistes, conscients dels perills que comporta mantenir aquesta informació en secret, faran mans i mànigues perquè la informació arribi a les mans pertinents, malgrat que importants poders miraran d'impedir-ho per tots els mitjans.

El llibre es mou entre la intriga i la ciència ficció. Personalment he de dir que no em va desagradar, però considero que és especialment apte pels amants de les teories de la conspiració (entre els quals m'incloc). No seria un gran llibre, però és distret, i a estones interessant. Comença bé a l'any '69, però la primera part ambientada a l'actualitat se'm va fer una mica avorrida. Després, el llibre va creixent en intensitat i en temàtica. Tant és així que penses que no pot tenir un final acceptable, però se'n surten prou bé. Considero que no està especialment ben escrit, però es deixa llegir. En definitiva, bé per passar l'estona si t'agraden aquests temes. Sense més pretensions.

5 comentaris:

 1. Doncs casualment he llegit fa poc una novel.la d'intriga que es titula 1969 del Jerónimo Tristante i t'enganxa bastant per passar l'estona i està relacionat també amb l'arribada a la lluna. Una abraçada i endavant amb el bloc!!

  ResponElimina
 2. Però això de que es va produir aquest tall de 97 segons és cert? Va passar de veritat o també forma part de la novel·la? :-)

  Ostres, pot ser interessant, eh? Ja veig que llibre que comentis, llibre que voldré... i això no pot ser!! :-))

  ResponElimina
 3. Aquest no m'acaba de convèncer i amb la llista de pendents que tinc, em sembla que passo

  ResponElimina
 4. Moltes gràcies a les tres per comentar.

  Kweilan, a mi m'agrada de tant en tant llegir coses conspiratives d'aquestes. En el llibre aquest sembla clar que l'home va arribar a la Lluna, però no està tan clar que les imatges que nosaltres vam veure fossin de veritat, o tan en directe com crèiem.

  Assumpta, no n'estic segur. Em sembla que això va passar, però tota la història que hi ha darrere està inventada, i molt inventada. A veure si serà un mal negoci per tu llegir aquest blog!

  Mireia, és prescindible, si no el llegeixes no passarà absolutament res. De vegades cal seleccionar.

  ResponElimina
 5. Jajaja no, no serà mal negoci, que m'agrada molt el teu "fill petit" (També hi ha les Biblioteques, que són un gran invent) :-))

  ResponElimina