dimarts, 1 de març de 2016

6 anys de Llibres

Ja en tenim un més al sac, i amb aquest ja són 6 els anys que compleix aquest blog. Amb la broma, aviat hauré publicat 300 ressenyes, que es diu aviat, tot i que el darrer any el ritme de lectura ha baixat una mica. El que no baixa és la meva passió pels llibres, per acumular-los, per mimar-los, per llegir-los. A la meva humil biblioteca personal ja hi acumulo més de 400 volums, i no en tinc mai prou. Com bé sabeu, i segur que us passa, n'acumulo més ràpidament del que els puc llegir. No tenim remei.

No estic en disposició de fer-me propòsits com he fet altres anys (puntuar els llibres, llegir més en anglès...), i no espero grans canvis en el blog, però sí que m'he proposat tornar a estar per sobre dels 40 llibres anuals, i de moment vaig a bon ritme per aconseguir-ho. També m'he fixat que cada cop llegeixo més llibres d'autors d'aquí, suposo que és més fàcil accedir a informació seva a través de les xarxes, però per això també intentaré no abandonar els estrangers, que els catalans no acaparin tot el temps que tinc. Els 5 primers llibres de l'any eren d'autors d'aquí i em va entrar la paranoia, perquè els següents previstos també ho eren. Sort que va venir Murakami a salvar-me. M'agrada la diversitat. I una altra assignatura pendent és llegir més dones. La majoria de llibres que llegeixo són d'autors homes, a veure si aquest proper any dono més oportunitats a escriptores!

I bé, que per mi un llibre segueix sense estar acabat fins que no he fet la ressenya aquí, així continuem, i així continuarem fins que no em marxi la dèria. Us vull donar les gràcies per la vostra fidelitat i per les bones estones que em proporcioneu amb els comentaris, parlant de llibres i autors. Amb qui parlaria d'aquestes coses jo, si no?

13 comentaris:

 1. Això, això, tu continua, que nosaltres et llegim. Per molts anys!

  ResponElimina
 2. No paris, company, que ja saps que som de gustos bastant similars, i això és un bon al·licient per descobrir autors nous. El darrer exemple el tenim en en Llort.

  Felicitats!

  ResponElimina
 3. Felicitats Xexu, per aquests sis anys.
  Dius que la teva intenció és llegir més escriptores. A mi em fa la impressió que hi ha més dones que homes que escriuen. Així que no et serà gents difícil. Fins i tot els/les protagonistes dels llibres em sembla que hi ha més dones que homes. Però potser és que tinc una visió molt ubicada a l'Empordà i són les escriptores que tinc al meu entorn més immediat. :-)

  ResponElimina
 4. Enhorabona pels sis anys i per aquesta passió per la lectura que ens agrada poder compartir aquí. Per molts anys!! :-)

  Espero que puguis complir aquest propòsit de diversitat que et marques però, si m'acceptes un consell, no t'hi capfiquis gaire i continua llegint el que et vingui de gust sense patir gaire si hi ha més autors d'aquí que d'allà o més homes que dones que no llegim per complir quotes, no?. ;-)

  ResponElimina
 5. Moltes felicitats!
  Espero seguir llegint les teves ressenyes, engrandint la meva llista de pendents gràcies a les teves recomanacions.
  Si et disposes a llegir més dones jo et recomano a la Mònica Batet tant en "no et miris al riu" com a "eu, óssos blancs i alguns homes més valents que els altres", dos llibres que per a mi marquen un punt d'inflexió a la literatura contemporània.

  ResponElimina
 6. Felicitats Xexu! Els que et seguim ens ho passem tant bé llegint les teves ressenyes com segurament tu escrivint-les. Espero compartir-ne molt més temps encara.

  ResponElimina
 7. Si les coses van bé no calen canvis.
  Felicitats per l'aniversari i pel bloc!
  Espero que ens puguem llegir molts anys més :D

  ResponElimina
 8. Felicitats Xexu! I Per molts anys més!
  Acumular més del que pots llegir... sí que em sona, sí! XD
  Els reptes són bons, mai saps a on et poden portar i què pots descobrir de nou. Molta sort en els teus objectius, i no deixis de passar-t'ho bé! Una abraçada!

  ResponElimina
 9. Moltes felicitats per l'aniversari, la constància i les ressenyes! Celebro llegir que 'vindran' més dones escriptores al teu blog, n'estaré al cas. Per molts anys i molts llibres més! ;)

  ResponElimina
 10. Gràcies a tothom per les felicitacions, aquí seguirem, ressenyant, compartint, comentant, recomanant, però sobretot llegint i gaudint de les lectures, que això es tracta!

  Salvador, que tu diguis això... normalment sóc jo el que et llegeixo a tu, hahaha!

  Maurici, és realment genial compartir una bona part dels gustos, això orienta molt a l'hora de triar, i em deixa més tranquil si recomano alguna cosa. Apuntem Llort a la llista d'autors que compartim!

  Jordi Policarp, no puc dir que tingui massa escriptors o escriptores al voltant, llegeixo el que em ve de gust i el que m'atrau, i m'adono que el que m'atrau sovint està escrit per homes. Cert que també busquem històries que ens agradin, i estic segur que per temes de sensibilitats diferents certa literatura destinada a un públic més femení no entrarà a casa, però hi ha autores de tots els gèneres, i algunes de molt bones. És un error no prestar-los atenció!

  McAbeu, d'obsessió cap ni una, és clar. Segur que els llibres em seguiran cridant i jo escoltant-los, no hi ha quotes aquí, i en tot cas l'única que hi hauria seria llegir algun llibre en anglès a l'any, que és molt recomanable, però per fer-ho he de vèncer la mandra. Només vull que no se m'escapin coses perquè em deixo endur per cants de sirenes de les xarxes, i es fa molta propaganda d'alguns autors homes, i no tanta d'autores dona. Potser vaig errat, però això em sembla. Miraré de diversificar, això és tot.

  Bruixeta, és un perill seguir blogs de ressenyes, què t'he d'explicar... un desastre. Interessant la teva proposta, he anat a mirar l'argument del 'No et miris el Riu' i sembla interessant. Precisament, si la meva llista no fos tan absolutament immensa (i avui he anat de compres...), no et dic que no l'anés a buscar la propera vegada que surti de cacera, però no puc assumir més pendents...

  Botika, agraeixo la teva felicitació, ja que no solem compartir massa gustos, però estem al cas sempre del que llegeix l'altre. Sempre va bé per agafar idees, o descartar-les!

  Jomateixa, si tot va bé, aviat, molt aviat, podré fer realitat el propòsit de llegir un llibre escrit per una dona. Faràs bé d'estar al cas!

  Roselles, es tracta d'això, de passar-ho bé llegint, i si pot ser descobrint nous autors i autores, combinats amb els de capçalera, millor que millor. I així anem descobrint, i ja amb més de 80 llibres pendents. Sabíeu que ha sortit un nou-vell Murakami...?

  Núria, veurem si me'n surto. De moment en els propers temps segur que en llegeixo un parell, però no compliran el precepte de ser autores estrangeres, seran de la terra. Però no es pot tenir tot. Ja aniré diversificant.

  ResponElimina
 11. No pateixis, jo compenso la teva tendència que tens llegint autors d’aquí amb la meva absoluta falta de ganes de llegir-los. Fem bon equip.

  Felicitats!

  ResponElimina
 12. Arribo a misses (posts) dites! Felicitats!!

  ResponElimina