Autora: Cristina Malagelada
Editorial, any: Bubok, 2014
Gènere: Intriga
Número de pàgines: 260
Llegit en: Català

A les festes benèfiques de la fundació James hi assisteix la flor i nata de Nova York, importants empresaris que contribueixen amb els seus diners a ajudar els més desfavorits de la ciutat. Els motius pels quals donen diners s'escapen a l'Aimé, la nova i guapíssima cap de projectes de la fundació. Altruisme? Una manera de blanquejar efectiu? Tant se val, mentre donin. Però entre gent tan poderosa i adinerada sempre hi ha qui juga brut rere una aparença de bons samaritans. Els socis d'una important corporació tenen costums una mica escabrosos i les seves empreses tenen pràctiques poc legals. Tot es complica quan un dels socis deixa una altíssima quantitat de diners a la fundació com a herència, que rebran en el moment que ell mori. Poc després apareix mort: suïcidi. Als seus companys, com és normal, no els farà gens de gràcia perdre aquesta quantitat de diners...

L'autora d'aquest llibre es va posar en contacte amb mi per si el volia llegir i ressenyar, i la veritat és que n'he quedat gratament sorprès. Es tracta d'una bona història amb alguns punts esfereïdors que posen els pèls de punta. L'escriptura és planera i àgil, es llegeix a molta velocitat. Falla una mica l'edició de Bubok, però és còmode poder-lo llegir en paper. Els escenaris de Nova York són coneguts per l'autora i fan més creïble aquesta trama de mala praxis en els negocis i gent despietada. No té ni gota de palla, això també ajuda a la lectura, però m'ha semblat que tot passa massa ràpid, gairebé no hi ha lloc pel misteri. El lector coneix la història, però els 'bons' no haurien de descobrir-la tan fàcilment.

Un dels problemes dels llibres auto-editats és que els falta revisió, i es nota. Un editor que s'hagués interessat per l'obra li hauria pogut retocar els defectes de correcció i formals i treure força suc a una bona història com aquesta. Queda la sensació que si l'original el signés James Patterson o Michael Connelly, i arreplegat per un bon editor, aquest podria ser un èxit de vendes. És diferent de la novel·la negra que es fa per aquí, més ianki, i és una bona opció per passar una bona estona de lectura. Li desitjo sort a la Cristina Malagelada i que no es rendeixi, que el talent el té.

Puntuació: @@@