dissabte, 3 de gener de 2015

Frases 2014

El primer cop que fas una cosa pot ser només una anècdota. Si ho fas un segon cop, pots estar generant un costum. Per tercera vegada, ja pot esdevenir una petita tradició. Com els últims anys, vull compartir un recull de les millors frases que he apuntat a la llibreta, extretes dels 43 llibres (un inacabat) que he llegit al llarg del 2014. No n'he apuntat tantes com altres cops, no sé si per culpa dels llibres o de mi mateix, però també n'hi ha algunes de bones. Aquí les teniu, com sempre, en la llengua que les vaig llegir, llibre i autor/a:

 • Un crio no se queja tanto de las palizas que le han dado como de los abrazos que no ha recibido. (Victus, Albert Sánchez Piñol)
 • Todos los reies, por definición, son unos tarados o acaban siendolo. (Victus, Albert Sánchez Piñol)
 • El ser humano es tan cobarde que lo habitual es que no esté dispuesto a arriesgar su vida ni para salvarla. (Victus, Albert Sánchez Piñol)
 • Estar enamorat és superar-se a un mateix. (El retrat de Dorian Gray, Oscar Wilde)
 • La tragèdia de la vellesa no és pas ser vell, sinó no ser jove. (El retrat de Dorian Gray, Oscar Wilde)
 • True humor begins when a man ceases to take himself seriously. (Steppenwolf, Hermann Hesse)
 • L'instint només és una paraula bonica per referir-se a l'experiència. (Científics lletraferits, Daniel Closa)
 • La història de la humanitat és un compendi de mitges veritats narrades pels vencedors. (La peixera, Maiol de Gràcia)
 • Qui gosa oferir la veritat acostuma a  endur-se la pitjor part. (Simulacions de vida, Enric Herce)
 • Encara que tècnicament siguem capaços de fer una cosa, això no vol dir necessàriament que l'hàgim de fer. (Jugar a ser déus, Macip i Willmott)
 • It doesn't matter who you are or what you look like so long as somebody loves you. (The witches, Roald Dahl)
 • Quan ens deixem arrossegar per coses més grans o més poderoses que el nostre jo, com per exemple la història, Déu o la inconsciència, perdem amb gran facilitat la coherència del que tenim al davant. (a Underground, Haruki Murakami, però frase de Russel Banks)
 • Els humans sobreviuen perquè els microbis ens deixen. (Els límits de la vida, Bueno, Macip, Martorell)
 • Un llibre és un artefacte dissenyat per fer esclatar la imaginació. (Una lectora poc corrent, Alan Bennett)

I amb això tanquem el 2014 lector. El 2015 ja està en marxa, en breu vindran noves ressenyes, més llibres i més frases. Bon any a tots i totes i que les lectures ens acompanyin!

9 comentaris:

 1. Si que n'hi ha de bones, de fet totes ho són per alguna cosa o altra. Jo, com que he començat l'any mig constipat, vull destacar la dels microbis d'en Macip i companyia. Ja tenen raó, ja.

  ResponElimina
 2. Ara que s'aproximen el meus primers 50 anys, em quedo amb aquesta que has posat de l'Oscar Wilde de "El retrat de Dorian Grey":

  - La tragèdia de la vellesa no és pas ser vell, sinó no ser jove.

  Fins aviat.

  ResponElimina
 3. Totes tenen el seu què, però aquesta última de l' Alan Bennett té tota la raó.
  Amb els llibres no saps que seràs avui ni demà. Bones frases!

  ResponElimina
 4. EI, qeu faig doblet! I ben acompanyat! Gràcies per la selecció i que llegeixis moltes frases interessants aquest any.

  ResponElimina
 5. M'intriga la del Murakami, però entenc millor la dels microbis! Bones frases vinguin el 2015!

  ResponElimina
 6. Jo em quedo smb la primera de Victus. Bon any 2015 i una abraçada!!!

  ResponElimina
 7. Jo hem quedo amb la darrera frase. No sorprén per obvia però no està malament pronunciar-la en veu alta.

  ResponElimina
 8. Veig que has tret molt material de Victus

  Bon any lector!

  ResponElimina
 9. M'alegra que us hagin agradat les frases, la saviesa que s'obté dels llibres és infinita, hehehe. M'agrada apuntar-ne, n'hi ha que et fan pensar molt. Gràcies per comentar-les.

  McAbeu, estic més d'acord amb tu que mai, no només he començat l'any refredat, o engripat, sinó que a sobre ara conjuntivitis. Ara ja no sé si els meus microbis segueixen volent que jo visqui o si han decidit acabar amb mi definitivament.

  Jordi Policarp, la trobo dolorosament encertada. Jo que tampoc sóc cap criatura, em sembla que la lamentaré moltes vegades. Aquesta no podia faltar.

  maria, us pot agradar més o menys la frase de Bennett, però dubto que cap lector hi estigui en desacord.

  Salvador, ni que sigui per probabilitat, amb la quantitat de llibres teus que llegeixo alguna havia de sortir! Però no només això, és que són bones. Han destacat la dels microbis, jo em quedo amb l'altra, que trobo molt transcendent. Ah, en tenia alguna més anotada dels teus llibres que s'ha quedat al tinter. Si comptes la del Daniel Closa com a Editor pràcticament has fet hat trick.

  Gemma Sara, si ens encomanem a coses que no són el nostre propi criteri tot se'ns distorsiona, ens ho faran veure de diferents maneres i al final no entendrem res. Vaja, que cal mantenir sempre l'opinió i la coherència.

  Kweilan, a mi també m'agrada molt aquesta. Victus està ple de bones frases, com tots els llibres de Sánchez Piñol, me n'he guardat unes quantes!

  Loreto, ja sabia jo que aquesta us agradaria als lectors més àvids.

  Pons, i més que n'hauria pogut treure, però no he volgut posar més frases que tenia apuntades per no abusar. Victus està ple de bones frases.

  ResponElimina