Autors: Haruki Murakami i Kat Menschik
Editorial, any: Libros del zorro rojo, 2014
Títol original, idioma, any: Fushigina Toshokan, japonès, 1990
Gènere: Fantasia
Traductora: Lourdes Porta
Número de pàgines: 63
Llegit en: Espanyol

És ben normal que un jove usuari de la biblioteca tingui ganes de llegir llibres sobre la recaptació d'impostos a l'Imperi Otomà, sobretot després de tornar els exemplars 'Com construir un submarí' i 'Memòries d'un pastor'. Per algun motiu? No, el nostre jove lector senzillament s'ha llevat amb aquesta inquietud. Però per obtenir llibres d'aquest tema ha de visitar una secció de la biblioteca que no coneix, baixant per unes escales que no sabia que hi eren, on el rep un vell estrany. L'ancià no se sorprèn de la demanda i li porta tres títols que li serviran, però s'ha de quedar allà a llegir perquè aquests volums no admeten préstec. Aquí comença l'aventura del jove que el portarà a conèixer un home-ovella i una jove molt bonica que no pot parlar. Un món llòbrec i tenebrós que ens podrem imaginar gràcies a les esfereïdores il·lustracions de la Kat Menschik.

Aquest conte infantil il·lustrat de Murakami no ha estat traduït al català encara. És una història curta per espantar els petits, però no una història de terror per adults. Descriu uns escenaris tenebrosos i uns personatges estrafolaris no del tot aliens al particular univers de l'autor. Es llegeix ràpidament i a més hi ha moltes il·lustracions de pàgina sencera que serveixen per retratar la història. Tot i la foscor, per com està escrit, a mi m'ha fet somriure més d'una vegada.

No cal dir que el llibre ha caigut a les meves mans pel nom de l'autor, miro de tenir la biblioteca Murakami completa. En aquest cas dóna només per una estoneta de lectura prou distreta i delirant. No és el millor que li he llegit però s'endevina el seu estil i la seva execució. Completament prescindible, i més al preu que va, però a mi no m'ha desagradat. Apte per aquells que vulguin filar encara més prim amb l'autor i no deixar-se escapar cap text seu.

Puntuació: @@