dimarts, 2 de desembre de 2014

Echo Park

Autor: Michael Connely
Editorial, any: Rocabolsillo, 2009
Títol original, idioma, any: Echo Park, anglès, 2007
Traductor: Javier Guerrero
Gènere: Intriga
Número de pàgines: 348
Llegit en: Espanyol

Un cas sense resoldre sempre turmenta els detectius. Fa 13 anys la Marie Gesto va desaparèixer i Harry Bosch i el seu company d'aleshores no van poder acusar ningú d'aquell crim. Sempre queda l'esperança, però en Bosch té la intuïció que és morta, i vol trobar-ne el culpable. Periòdicament recupera l'expedient del cas i fa un parell de gestions, però sense sort. La sorpresa li arriba quan un candidat a fiscal del districte, l'emergent Richard O'Shea, el convida a participar en un interrogatori a un convicte que promet donar informació de molts assassinats a canvi de l'indult. Entre els crims que el pres Raynald Waits s'atribueix, hi ha la mort de la Marie Gesto, i això activa tots els sentits del detectiu de Los Ángeles. I a fe que li faran falta, perquè el que descobrirà arran d'interrogar en Waits és més enrevessat del que es podria pensar. 

Aquest és el segon llibre que llegeixo de Michael Connelly i és prou per conèixer el seu protagonista Harry Bosch. Hiper-motivat amb la seva feina, temerari i poc amant de les normes, però entregat a la causa. La història és complicada i dóna diversos girs, pots intuir que alguna cosa grinyola, però és complicat imaginar el desenllaç. És un d'aquests llibres absorbent i que es llegeixen fàcil tot i que la trama no ho sigui, de fàcil. El treball policial té rellevància i no se'n va per les branques, però a estones és una mica fantasma.

Un llibre d'intriga i crims com aquest sempre entra bé, i Connelly és un bon escriptor d'aquest gènere. Diré que se m'ha fet una mica pesat a estones, però sense motiu aparent, més que pesat, una mica llarg. No és un llibre que excel·leixi, és un més entre tants altres, però trobo que és un autor per anar llegint, i que difícilment et decebrà perquè el patró de les seves novel·les és semblant. Així que és recomanable pels fans, i apte per aquells que encara no el coneguin.

Puntuació: @@@

3 comentaris:

  1. Se t'ha fet pesat? Bé, aquest cop no puc ser objectiva. Sóc una fanàtica d'en Connelly. Encara te'n queden uns quants si t'ha agradat per continuar gaudint d'en Harry Bosch.

    ResponElimina
  2. Cada cop que veig aquest autor estic temptada d'agafar-lo. Les @ no estan malament, encara en tinc bastants a la llista, però segur que algun dia en caurà un d'aquests.

    ResponElimina
  3. Gràcies noies pels comentaris. Ja imaginava que la maria tindria alguna cosa a dir del seu estimat Connelly. Segur que llegiré alguna cosa més, un de tant en tant pot estar bé, i a casa els meus pares en tenen molts, els encanten aquesta mena de llibres. I Jomateixa, és un autor de 'lladres i serenos', dels que ho fa prou bé. Ja t'agraden aquesta mena de llibres, així que suposo que no et decebrà. Un de tant en tant sempre entra bé. Crec que no arriba al nivell de John Verdon, però bé.

    ResponElimina