Des que les petites llibreries de Barcelona han tret el cap, la Setmana del Llibre en Català trobo que ha perdut una mica de sentit, ja que ara és relativament fàcil trobar l'oferta en la nostra llengua durant tot l'any. Però tot i així, com a bon caçador de llibres que sóc, no em perdo aquesta cita i fa uns dies que m'hi vaig deixar caure.

Una de les coses que la fa diferent és que pots trobar llibres separats per editorials, perquè aquestes disposen d'espai per fer d'aparador. Naturalment, l'editorial no és el més important, però fa goig veure com evolucionen alguns dels nous segells catalans que aposten per la literatura de qualitat a petita escala, és a dir, de manera independent i arriscant-hi més del que guanyen. En aquest sentit, era inevitable passar per la caseta de Llegir en Català, la nova agrupació editorial que compta actualment amb 9 membres, i allà vaig poder xerrar una estona amb en Marc Moreno de Llibres del Delicte i l'Aniol Rafel de Periscopi. Va ser interessant la conversa, em van dir que els va molt millor ara que estan junts, que arriben a molta més gent, i que no es fan la competència perquè cada editorial del grup té la seva pròpia línia. La prova de foc va ser demanar-los que em recomanessin un llibre d'alguna editorial que no fos de les seves dues, i l'Aniol em va parlar tan bé d'un llibre de Raig Verd que me'l vaig quedar.

El món editorial m'interessa, considero d'una gran valentia embrancar-se en projectes així perquè realment poca gent compra llibres. S'ha de ser molt i molt amant de la literatura per apostar-hi totes les energies, però salta a la vista que ells ho són. A banda d'aquesta interessant conversa, vaig fer una bona passejada i vaig remenar llibres de diverses casetes de llibreries com la Laie o la Nollegiu. I tot i que no feia ni una setmana ja m'havia firat dos exemplars a La Impossible, no podia marxar a casa amb les mans buides, quin contrasentit! El caçador no se'n va content si no s'hi deixa part del sou (que encara no té). Així que us deixo una imatge de les preses aconseguides. Les pertinents ressenyes, en aquesta mateixa casa. Al temps.