Autor: Marc Moreno
Editorial, any: Llibres del delicte, 2014
Gènere: Novel·la negra
Número de pàgines: 205
Llegit en: Català

Si ets un home de negocis important i et trobes al teu despatx fora d'hores, amb una noia morta als teus peus i amb evidents signes d'haver estat practicant sexe amb ella abans que passés a millor vida, el millor que et pot passar no és precisament que l'Òscar Masferrer, un assessor que dóna servei a la teva empresa, et descobreixi en aquestes circumstàncies. Perquè en Masferrer et guardarà el secret, però per un mòdic preu, i que tingui l'exclusiva potser et farà una mica dependent. Fer desaparèixer un cos és senzill, però potser hi haurà algú que buscarà la pobra noia. Qui pot relacionar aquesta mort amb ells? Ningú. Enterrem el problema, i santes pasqües. Però a Mataró tot s'acaba sabent, i tot i que la mossa d'esquadra Núria Torrent no té massa ganes d'escoltar ningú després que la destinessin a persones desaparegudes com a càstig, un insistent nigerià l'acabarà posant sobre la pista del crim.

Un nou cas ambientat a la nostra terra, en la que sembla que floreix la novel·la negra cada cop amb més insistència. L'argument és prou interessant i intenta demostrar com deure un favor o fer un pacte amb algú es torna altament perillós quan hi ha molts diners pel mig. És un llibre no massa llarg i que es llegeix amb facilitat i fluïdesa, però els diàlegs se m'han fet molt poc creïbles. Les reaccions dels personatges no em semblen les que caldria esperar davant d'uns fets que s'exposen de manera molt clara. Un exemple és que la mossa deixa que l'Òscar la insulti i la tracti sense cap respecte i no reacciona en absolut davant el menyspreu clar cap a l'autoritat. Personatges poc definits i alguns diàlegs gens versemblants. També trobo a faltar més pes d'investigació al llarg de la història.

Personalment l'he trobat fluix en diversos aspectes, tot i que potser els esdeveniments estan més propers a la realitat del que ens pensem. M'agrada que hi hagi una mica d'espectacle literari en aquesta mena de llibres. Té punts argumentals bons, cap el final té alguns detalls ben resolts, però al llarg del llibre li he trobat alguns defectes en la trama, no formals, sinó que es podien treballar més o desenvolupar millor. Em sap greu no valorar-lo més perquè l'autor, Marc Moreno, em mereix molt respecte per la seva valentia i aportació al món editorial català, però he d'expressar la meva opinió tal i com l'he construïda. Al cap i a la fi, és només això, una opinió, i espero que d'altres lectors el sàpiguen valorar millor que jo.

Puntuació: @@