dilluns, 4 de març de 2013

18 contes

Autor: Maurici Capdet Mateu
Editorial, any: Autoeditat en format electrònic, 2013
Gènere: Relats 
Número de pàgines: 87
Llegit en: Català

Un llibre amb aquest títol no enganya a ningú, sabem perfectament què hi trobarem. Amb aquest homenatge al '9 contes' de Salinger, en Maurici Capdet fa un repàs dels seus relats que han estat premiats o publicats en diversos reculls conjunts. Des de la diferent perspectiva d'un pare i un fill davant un fet terrible, fins a un editor que llegeix un esborrany d'un llibre que narra una història que li sona molt, passant per la Mort posant a prova dos soldats en trinxeres oposades, i així fins a 18 històries realistes, quotidianes, i algunes de més imaginatives i de ficció. Si heu llegit algun cop el seu blog, ja coneixeu l'estil d'en Maurici, i és el que ens trobem també en aquest recull, on els relats estan molt ben treballats i polits. N'hi ha per tots els gustos.

L'extensió dels contes és variable, però tots entrarien en la categoria de narració curta, pel número de pàgines ja es pot veure que no poden ser massa llargs. Això fa que passin bé i siguin fàcils de llegir, sense palla innecessària. Personalment he trobat que alguns són més inspirats que d'altres, però tots mantenen un bon nivell i estan notablement ben escrits. Generalment els relats no m'acaben de fer el pes, però en aquest cas, potser per l'escriptura tan planera de l'autor, m'han entrat molt bé i alguns els he trobat molt bons. Com es pot veure per la foto, aquesta ha estat la meva estrena amb l'ebook, i trobo que per començar he fet una bona tria.

Pel format dels contes i per la brevetat de l'obra, és un recull que recomano. Ideal per llegir un conte cada dia, però com sabeu, jo sóc un cafre i no segueixo mai els meus consells. M'ha agradat llegir-lo i penso que val la pena donar una oportunitat a en Maurici, que per la qualitat que desprèn i la correcció amb la llengua, no m'atreviria a qualificar d'escriptor novell precisament. Si hi esteu interessats, no hi ha res més fàcil, ja que l'autor ofereix la seva obra a canvi d'una donació del tipus que sigui a una ONG, aneu al seu blog que ho explica millor. Una petita donació per una bona estona de lectura, és un bon tracte.

Puntuació: @@@

10 comentaris:

 1. Ole, oleeee!!! Hip-hip-hurra per en Maurici, que s'ha endut ni més ni menys que tres arrobes!! Suposo que ara no em puc quedar sense llegir-lo, no?? Bé, bé, ho faré...
  M'alegro que t'hagin agradat els seus relats, jo fa temps que els vaig llegint esporàdicament per aquí o per allà i sempre els he trobat el seu ganxo.

  ResponElimina
 2. Acabo de fer un tomb pel seu blog i m'ho he passat la mar de bé, fa ganes de llegir el llibre, gràcies!

  ResponElimina
 3. Fa poc que vaig descobrir el seu bloc i m'agrada com escriu! La teva ressenya li fa justícia i ens engresca a llegir aquests contes.

  ResponElimina
 4. Crec que la ressenya és del tot encertada, sobre tot en quan a la pulcritud estilística dels textos. jo tampoc no el qualificaria de novell.
  Si en voleu saber una mica més d'ella aquí li van fer una entrevista:
  http://oyesvoces.wordpress.com/2013/02/18/18-contes-de-maurici-capdet/

  ResponElimina
 5. benvingut a les urpes d'Amazon excelente

  ResponElimina
 6. Veig que ja t'has estranat amb el format electrònic. Diuen que quan t'hi acostumes va molt més bé. No pesa,etc...
  Encara prefereixo el format paper. m'apunto la resenya. No el coneixia.

  ResponElimina
 7. Aneu a cal MAURICI, la seva idea per fer-vos arribar el llibre és excel·lent i solidària... i molt imaginativa!! ;-))

  ResponElimina
 8. Sembla força interessant, quan tingui una estona hi faig una ullada.

  ResponElimina
 9. En primer lloc, moltes gràcies al Xexu per haver fet la ressenya. Us poc assegurar que, sense donar xifres de visites i "vendes", ja es va demostrant que aquest blog és una magnífica eina de difusió.

  A tota la resta, gràcies per les felicitacions i per col·laborar amb la iniciativa!

  I, a sobre, n'he sortit ben parat! Què més es pot demanar?

  ResponElimina
 10. Moltes gràcies als que heu comentat aquesta ressenya, i encara més a aquells de vosaltres que heu visitat en Maurici després i us heu interessat per la seva obra. Penso sincerament que gaudireu d'una bona estona de lectura.

  Yáiza, escriu bé el bo d'en Maurici, ja ens ho demostra al seu blog, i si l'has llegit a altres bandes ja saps de quin peu calça. Així que sí, caldrà que llegeixis aquest recull, que podríem dir que és el de les seves millors obres, almenys les més destacades.

  Gemma Sara, no sempre fa relats, també té alguns posts d'opinió, però sovint ens deixa alguns relatets que permeten veure com escriu. Jo sóc un habitual allà des de fa una temporada.

  Sílvia, a mi també m'agrada com escriu, per això val la pena llegir-lo, tant al blog com en aquest recull.

  Carso, gràcies per l'enllaç. Escriu amb molta correcció, es nota que els texts estan repassats una i altra vegada fins que no s'escapa res, i el seu estil és molt planer i agradable, jo penso que pot apuntar una mica més alt.

  Pons, no em facis el senyor Burns a mi, Amazon ja fa temps que m'ha conquistat, però generalment li compro llibres en paper, el trastet no és meu, me l'han deixat.

  Maria, no he tingut cap problema d'adaptació, el kindle va molt bé, francament. Però no és meu, jo no he abandonat el paper i espero no fer-ho mai, encara que esporàdicament llegeixi en format electrònic.

  Assumpta, una agradable sorpresa per tots, una forma de donar-se a conèixer de manera original i solidària, molt bona pensada. I val la pena donar-li una oportunitat.

  Jomateixa, es llegeix en un moment, passa't pel blog d'en Maurici.

  Maurici, gràcies per donar-me l'oportunitat de llegir-te, m'alegro que hagis sortit ben parat, perquè així sortim guanyant els dos, que jo he passat una bona estona llegint-te. El que no em creuré mai és que aquest blog pugui ser una eina de difusió (no ho acabo d'entendre...), però si algú s'hi ha interessat després de llegir la ressenya, ja em dono per satisfet. La teva iniciativa és molt bona i original, fer-ne una mica de ressò és un plaer.

  ResponElimina