Quan s'acaba una temporada d'una sèrie, però ha de continuar, és habitual que els productors ens situïn l'acció en un punt àlgid, però també solen fer un tastet del que ens espera la temporada següent, no fos cas que ens passi pel cap no seguir mirant-la. Doncs ara que tanco any lector amb la publicació de la llista de llibres llegits jo m'he proposat fer una cosa similar. També ho podria anomenar senzillament 'propòsits lectors pel 2018', però el símil de la sèrie m'ha semblat prou gràfic. 

No cal ser futuròleg per saber que l'any que ve seguiré comprant llibres sense control, així que molts dels que acabaré llegint encara no els conec, la majoria ni han vist la llum encara. Però n'hi ha alguns que esperen torn des de fa temps i penso que el 2018 serà el seu any. així que us faig un tast del que us espera aquí al Llibres l'any vinent, a veure si així us convenço de no marxar a la competència, i també espero que em serveixi a mi per no deixar-los més temps arraconats... 

Societat Negra, Andréu Martin. 
Sempre és bon moment per llegir el mestre de la novel·la negra en català, un autor que mai em decep i que tindrà també el seu espai al 2018 com l'ha tingut al 2017.

Snow crash, Neil Stephenson. 
Abans de la irrupció de Murakami i Macip a la meva vida, Neil Stephenson era un dels meus autors més llegits. Snow crash va estar a punt de sortir de la lleixa de pendents aquest any. Ara ja no hi haurà qui el pari. 

Balanç fins a la matinada, Manuel de Pedrolo. 
He descobert Pedrolo no fa massa anys i em vaig proposar anar-lo llegint. Aquest llibre és una recomanació directa d'en McAbeu, un dels més grans valedors de l'autor a la catos. Quan me'l va recomanar el vaig comprar, però per ara no l'he tocat de la lleixa. Ja va sent hora, oi?

La quinta mujer, Henning Mankell. 
Fa massa temps que tinc en Wallander oblidat, serà qüestió de treure-li la pols al sisè volum de la sèrie que és un dels habitants il·lustres de la lleixa de pendents. Segur que els altres el trobaran a faltar. 

L'illa de Maians, Quim Monzó. 
He de reconèixer que Monzó no m'ha acabat de convèncer mai, i això que li he donat ja tres oportunitats. Aquest llibre corre per casa i no s'ha de quedar sense llegir. Ara fa anys que no ho provo, a veure si a la quarta...






Aquests són els meus propòsits lectors per aquest 2018. Evidentment, llegiré més llibres que aquests, i no sé en quin ordre aniran caient, però espero que no arribaran a 2019, almenys això em proposo. D'aquí un any veurem si he complert, això també m'ha de servir per donar sortida a llibres que se m'estan eternitzant. I a banda d'això, sempre amb un ull obert a les novetats! Que tinguem tots i totes un gran any lector!