Autora: Esther Vila
Editorial, any: Gregal, 201
Gènere: Narrativa
Número de pàgines: 208
Llegit en: Català

La Mercè i la seva amiga i empleada Elisa s'encarreguen del reportatge fotogràfic d'una boda en una adinerada família de Girona.  Tot va molt bé fins que l'Elisa li diu a cau d'orella a la Mercè que el nuvi en realitat ja està casat. I el que semblava una feina avorrida, es converteix en una investigació d'estar per casa per les dues amigues. I déu n'hi do el que descobriran, però encara serà més intens el que no podran descobrir. El nuvi té un germà bessó, i els dos estan molt units. Les han hagut de passar de tots colors, i malgrat ser d'una família benestant, la seva història conté moltes morts, moltes passions, traïcions i amors dels que fan època. Rere el luxe i l'aparença, els bessons amaguen molts secrets només compartits entre ells, i ara també amb la seva germanastra.

El plantejament d'aquest llibre és força interessant, i les dues teòriques protagonistes que es posen a investigar formen una bona parella amb converses agudes i intel·ligents. Enganxa d'inici, perquè l'argument capta l'atenció, i si una cosa no se li pot negar és que narra una bona i enrevessada història. Però a banda d'allò, la participació de les dues amigues aviat queda en testimonial i no té cap rellevància per la història, que jo hagi pogut detectar. La vida dels bessons i tota la gent que els envolta és la trama que omplirà les pàgines del llibre. No costa de llegir, perquè com deia és una bona història, però trobo que hi ha massa morts i massa amors exageradament profunds, molts dels quals no acaben bé. També se'ns expliquen històries paral·leles que trobo que no vénen del tot al cas, encara que a algunes se'ls pot trobar justificació.

Aquest llibre l'he llegit amb el cap a una altra banda, i per això m'ha costat més llegir-lo del que esperava, i del que es mereix. Una mica embolicat a estones, per massa personatges involucrats i per salts temporals poc definits, no deixa de ser una trama interessant que pots anar desgranant amb la lectura, però que vols acabar per resoldre totes les incògnites. Potser previsible en alguns punts, i s'estén massa en altres, però no arriba a destrempar. En definitiva, un llibre que té virtuts, però que potser escrit de manera més ordenada i centrant-se només en la història dels bessons m'hauria agradat més.

Valoració: @@