Autor: Patrick Rothfuss
Editorial, any: Rosadelsvents, 2014
Títol original, idioma, any: The Slow Regard of Silent Things, anglès, 2014
Traductora: Neus Nueno
Gènere: Fantasia 
Número de pàgines: 143

L'Auri es desperta un matí i sap que set dies després ell la visitarà. De seguida es posa en marxa, té poc temps i molta feina a fer. Haurà de fer-li tres regals, i no tres regals qualssevol, és clar. Ell, com a bon cavaller que és, també n'hi farà tres. Han de ser adients, dignes d'ell. En companyia del seu inseparable Foxen, un ésser d'estranya naturalesa aparentment inanimat i lluminós, comença a recórrer el Món Amagat en harmonia amb totes les coses que l'envolten, ella les entén i s'hi comunica. Tot ha de ser al seu lloc i tot ha de tenir el nom que toca. I és que fer les coses com cal val la pena. Serà capaç de trobar tres regals que estiguin a l'alçada d'ell?

Aquest llibre no és la continuació de la saga 'Crònica de l'assassí de reis' que ha fet famós aquest autor. No és ni tan sols una novel·la, és una descripció de més de 100 pàgines de set dies en la vida d'Auri, un personatge molt secundari de la saga, però que és molt entranyable. Tot el que fa Auri no té cap mena de sentit i passes el llibre sense saber de què dimonis t'està parlant. El mateix autor ens explica en un epíleg d'on surt aquest text, i personalment penso que és una mica xantatgista. Allà es disculpa perquè sap que la novel·la no té ni cap ni peus, per no tenir no té ni forma de novel·la, que si no ens agrada, que ho sent. Però que aquesta història és per gent que està una mica tocada del bolet, com ell, o com Auri. És a dir, que si no t'agrada, com és el meu cas, és que ets un lector vulgar i estàndard. Gràcies senyor Rothfuss.

És un llibre sense pretensions, escrit només perquè li va sortir així. Esperava trobar-hi una mica d'informació sobre Auri, perquè és un personatge que també m'agrada molt i costa molt situar-lo, però no és així, només descriu les seves caòtiques activitats. Ella és l'únic personatge que surt en tot el llibre. Sento ser un lector vulgar, però se m'ha fet molt feixuc i avorrit, acostumat com estic que aquest autor m'enganxi com el loctite, no he entrat en cap moment en la història. La decepció que m'enduc és molt gran, segurament això em rebaixarà l'eufòria pel tercer i aquell sí que el gaudiré. Senzillament, com el mateix autor apunta, no és un llibre per mi, no tinc la sensibilitat necessària per entendre l'Auri. M'ha contrariat tant que he pensat que és una sort que sigui un llibre independent i que no estigui inclòs en el tercer volum entre les més de mil pàgines que segur que tindrà. A partir d'ara potser l'Auri ja no em farà tanta gràcia.

Puntuació: @