dilluns, 12 de setembre de 2011

29a setmana del llibre en català

De vegades, el caçador de llibres també falla. Ahir em vaig deixar caure a la 29a edició de la setmana del llibre en català, mogut pel bon record de l'any passat. Esperava trobar-me una immensa col·lecció de llibres dels quals només n'has de mirar l'autor i el nom, ja que l'idioma et ve per defecte. És tal plaer no haver-se de preocupar per això. Però ja al blog de la Jo mateixa, on me'n vaig assabentar, ja em va pujat la mosca rere l'orella. L'any passat, allà al Parc de la Ciutadella, hi havia una gran carpa on podies passar-t'hi hores triant i remenant. Recordo haver-hi passat molta estona, i gaudir-ne molt. Vaig buscar llibres que no em sonés haver vist en català a les llibreries, d'alguns d'ells ja n'he fet ressenya aquest any. Aquest cop, però, està muntat a base de paradetes de fusta, separades per llibreries, les típiques de Barcelona (Catalònia, Laie, La central...). Pots entrar-hi i passar darrere el mostrador, però estàs a la vista de tothom, és com incòmode. Estèticament és molt més maco passejar-s'hi aquest any, però de manera pràctica, jo em vaig estressar de seguida. No sabia on, ni com buscar, i no em vaig inspirar gens per comprar. Manies que té un, m'agrada que em deixin tranquil mentre miro llibres. De totes maneres, no deixeu de fer-hi un cop d'ull, serà allà fins el dia 18 d'aquest mes.

Així que, aquest cop, el caçador de llibres va tornar al seu cau, capcot i amb la cua entre cames, sense cap trofeu per a la seva col·lecció. I això és un problema. Els fracassos l'assedeguen encara més...

10 comentaris:

 1. La veritat és que jo tampoc no vaig comprar gaire... bé vaig comprar Camí d'amor del Francesc i la Lina Panxolina de la Mercè pels nens i crec que tens raó. Haver d'anar de paradeta en paradeta amb aquells calor tampoc venia massa de gust.

  No sé però si el caçador de llibres no s'inspira i la devoradora que sóc jo tampoc... s'ho han de fer mirar. Alguna cosa han fet malament.

  ResponElimina
 2. Que bona l'última frase, jejeje. T'entenc perfectament.
  Ostres doncs mira que ho vaig recomanar pensant amb la teva visita de l'any passat. Bé, que hi farem. Si hauran de lluïr més l'any que ve. Pel que fa les compres no pateixis gens ni mica. S'acosta l' octubre, és a dir, l'entrada de noves publicacions...buf ja tremolo.

  ResponElimina
 3. Oh! Em sap greu... perquè t'entenc perfectament. Jo no tinc mai cap problema per mirar llibres, tant se me'n dóna un lloc que un altre, una carpa que paradetes... però en Josep Lluís s'atabala també ràpid si no es sent relaxat per anar mirant al seu ritme i com vol... i li he vist fer moltes vegades anar amb il·lusió per triar alguns llibres i marxar sense cap.

  Però no pateixis, segur que en un altre moment, el caçador trobarà les peces precises que li faran passar magnífiques estones :-)

  ResponElimina
 4. oooh, em sap greu que tornéssis sense cap llibre. No sé si podré passar-m'hi i això que em feia certa gràcia.

  ResponElimina
 5. Molts ànims XeXu! Envia un mail a l'Alcalde de la nostra ciutat, que no et farà ni piiiiiii cas!

  ResponElimina
 6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 7. Hi he estat avui, no t'havia llegit, i m'ha passat exactament el mateix que a tu. I mira que és difícil que jo miri llibres i no en caigui cap...

  ResponElimina
 8. De tota manera, segur que en tens alguns de caçats al rebost...

  ResponElimina
 9. La cosa sap greu de veritat. Tanta oferta en català, i sense emportar-se res cap a casa. Però sembla que estic en crisi, avui he anat a dues llibreries, i res! Sort que com diu la Joma, tinc rebost. Però això no pot ser, sóc un caçador en hores baixes... i no és que no em convingui estalviar, eh? Però això d'anar, remenar, i tornar amb les mans buides... la veritat és que m'he posat una mica de mala llet i tot.

  ResponElimina
 10. Sempre podries buscar i llegir Grans Esperances, oi?

  Vaaaaaaaaal, sí, ha estat una bromaaaaaa però tu me la perdones, eh? ;-))

  ResponElimina